EXCLUSIV  CCR: Amenzile din starea de urgență, neconstituționale. Weber ARUNCĂ BOMBA

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber, Avocatul Poporului, a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, decizia CCR de astăzi, prin care amenzile din starea de urgenţă au fost declarate neconstituţionale. 

"Nici  noi nu ştim exact ce vizează decizia Curţii Constituţionale, pentru că nimeni nu a văzut acel comunicat al CCR, cu motivarea. Toată lumea vorbeşte doar pe surse, de aia mie îmi e greu să fac comentarii. Eu trebuie să văd ce zice Curtea. CCR, pe de altă parte, poate face referire la un text de lege cu privire la contravenţii, nu doar la cuantumul amenzilor. De altfel, mi-e greu să cred că doar la cuantumul amenzilor se referă. 

Nu va fi nevoie de prezenţa unui avocat la contestarea amenzilor, dar asta este la alegerea fiecăruia", a declarat Renate Weber în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Astfel, așteptăm comunicatul oficial al CCR, dar, din ce ne-a spus Avocatul Poporului, ar fi vorba de întreg textul de lege cu privire la contravenții, nu doar la cuantumul amenzilor, ceea ce ar putea însemna totalitatea sancțiunilor din stare de urgență. 

VEZI ŞI CCR: Amenzile din starea de urgență, NECONSTITUȚIONALE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel