Amenzi de peste 12,6 milioane de lei, aplicate de către inspectorii de muncă, în perioada 1 aprilie - 3 mai

Inspectorii de muncă au aplicat, în perioada 1 aprilie - 3 mai, amenzi în valoare totală de 12,61 milioane de lei (aproximativ 2,65 milioane de euro), ca urmare a nerespectării legislaţiei în vigoare de către anumiţi operatori economici, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Muncii, transmis vineri. 

Pe durata controalelor derulate în intervalul menţionat au fost depistate 814 persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 99 fiind din judeţul Arad, 62 din judeţul Argeş şi 59 din judeţul Bihor. Potrivit sursei citate, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 6.396 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 10,918 milioane de lei, din care 9,605 milioane de lei pentru muncă nedeclarată.

În acelaşi timp, au fost sancţionaţi 1.275 de angajatori. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au organizat 4.171 de controale, iar pe durata acestora au fost aplicate amenzi în cuantum de 1,695 milioane de lei. Pe de altă parte, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 605 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii specializaţi, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 291 au avut loc în Bucureşti şi 57 în judeţul Timiş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel