Amenzi de mii de lei pentru șoferi începând de marți, dacă...

Șoferii care nu și-au montat anvelopele de iarnă pot primi amenzi de până la 1.800 lei, chiar de astăzi. ANM a emis un Cod galben de ninsori în 14 județe, dar ninsorile se pot extinde și în celelalte zone ale țării.

Judeţele în care se va depune strat consistent de zăpadă sunt: Hunedoara, Neamţ (vestul judeţului), Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău (jumătatea de nord), Prahova (jumătatea de nord), Dâmboviţa (jumătatea de nord), Argeş (jumătatea de nord), Vâlcea (jumătatea de nord) şi Gorj (zona de nord).

Codul Rutier îi obligă pe șoferi să aibă montate cauciucurile de iarnă atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă

Potrivit Noului Cod Rutier, la art.100, aliniatul 6 se menționează că este interzisă „conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă".

[citeste si]

În caz contrar șoferii pot fi sancționați cu maximum 20 de puncte de amendă, respectiv 2100 lei (un punct de amendă = 105 lei). Amenda minimă, în acest caz, va fi de 840 lei. De asemenea certificatul de înmatriculare va fi reținut până când șoferul nu va face dovada montării cauciucurilor de iarnă.

Dincolo de obligativitatea de a avea montate cauciucurile de iarnă atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, este recomandat ca șoferii să-și schimbe anvelopele în cazul în care temperaturile scad sub 7 grade, cum este și cazul perioadei următoare. Atât în București, cât și în restul țării ANM anunță valori negative, începând cu această săptămână. Temperaturile vor urca ușor la începutul lui decembrie, după care vor scădea din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel