Amenzi de 500 de lei pentru cei care nu curăță după animale. Ești de acord?

Câine parc
Câine parc

Bucureștenii care dețin animale de companie și nu întrețin curățenia și igiena în spațiile publice atunci când își scot prietenii necuvântători la plimbare, vor fi sancționați cu amenzi de până la 500 de lei.

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, informează posesorii animalelor de companie cu privire la normele de salubrizare şi igienizare ale Capitalei, scrie rtv.net.

În timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au următoarele obligaţii:

- să deţină asupra lor materialele necesare pentru curăţarea locului (făraş, mătură) - nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

- să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

- să mențină câinii în lesă, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

Persoanele care deţin animale de companie în imobilele cu spaţii comune trebuie să asigure protecţia şi siguranţa celorlalţi locatari. Această obligaţie le revine şi în timpul plimbării animalelor. Cei care nu respectă această prevedere vor fi sancţionaţi cu amendă de la 200 la 500 lei.

De Ce News vă invită să vă exprimați, în secțiunea pentru comentarii, opinia în legătură cu acest subiect. Sunteți de acord ca cei care dețin animale de companie și nu respectă prevederile de mai sus să fie amendați?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel