EXCLUSIV  Amenzi bicicliști. Micșorarea adoptată de Senat, respinsă de români

Senatul a adoptat luni un proiect de lege care vizează reducerea amenzilor pentru bicicliști. Cititorii DCNews au fost invitați să își exprime părerea cu privire la această prevedere. Rezultatele au fost covârșitoare. 

La sondaj au răspuns peste 15 000 de persoane. Cei mai mulți dintre cititorii DCNews nu sunt de acord cu reducerea amenzilor.

Astfel, 10045 de persoane s-au exprimat împotriva scăderii amenzilor pentru bicicliști, în timp ce 5534 s-au arătat de acord cu măsura votată de senatori. 

Iată graficul votului:

(w670)

Votul vine să confirme o anumită aplecare a publicului către critici pentru acei biciciliști care nu respectă marcajele concepute special pentru ei. Disputele dintre șoferi, bicicliști și chiar motocicliști au o frecvență ridicată în trafic, dovadă fiind și numeroasele filmări care apar în mediul online. 

Reamintim că Senatul a adoptat luni cu 86 voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” şi 6 abţineri proiectul USR prin care se micşorează amenzile pentru biciclişti. Iniţiativa, depusă în luna martie de mai mulţi parlamentari USR, vizează modificarea Codului rutier în sensul reducerii amenzilor pentru biciclişti de la 870 – 1.160 lei, cât sunt în prezent, la 290 – 435 lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel