Costin Georgescu, fost director SRI: Iran să înțeleagă că e ULTIMA ȘANSĂ

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Costin Georgescu, fost director SRI, a vorbit despre amenințările care există, după moartea generalului iranian Soleimani.

Iranul a lansat atacuri de rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineții, în represalii pentru atacul cu drone americane asupra unui comandant iranian a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

Partea iraniană a spus, zilele trecute, că se doreşte răzbunarea, dar că nu vor cădea victime civilii, ci vor fi atacate doar forţele militare considerate responsabile de moartea generalului Soleimani.

"Nu putem avea încredere"

"Nu putem avea încredere în această declaraţie fiindcă ştim politica externă a Iranului, de când au ajuns fundamentaliştii la putere. Niciodată nu şi-au ţinut cuvântul şi întotdeauna au încurajat organizaţiile teroriste. Asta este o realitate. Judecând ce s-a întâmplat azi-noapte, era de prezumat că se va întâmpla aşa ceva şi părerea mea personală, dacă ar fi să iau o decizie, nu aş contraataca acum. Americanii ar trebui să spună: "Asta este ultima şansă pe care v-o dăm. Potoliţi-vă! Dacă nu, avem puterea să facem ceea ce trebuie să facem", a spus Costin Georgescu la Antena 3.

"O escaladare, folositoare pentru Rusia"

"O escaladare este extraordinar de periculoasă şi folositoare nu pentru ţările UE sau NATO, ci pentru Rusia, China, alţii care urmăresc ce se întâmplă în această parte a lumii. Trebuie tratată cu foarte mult calm această problemă de către SUA. Sunt convins că, la această oră, se discută acolo, la cele mai înalte niveluri, ce decizie să se ia. SUA au în zonă puterea militară de a interveni. Au baze inclusiv în Turcia, peste tot, plus flota din Marea Mediterană, plus flota din Oceanul Pacific. Iran trebuie să înţeleagă că e ultima șansă care i se poate da", a mai spus Costin Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel