Amenințări cu moartea după ce Charlie Hebdo a publicat noi caricaturi împotriva regimului iranian

Sursa foto Twitter Charlie Hebdo
Sursa foto Twitter Charlie Hebdo

Săptămânalul satiric francez revine cu noi caricaturi intrigante. Reacția foarte dură a comandantului Gărzilor Revoluționare, Hossein Salami, nu a întârziat: ”Poți aresta răzbunătorii, dar nu poți învia morții”, a spus el.

Charlie Hebdo continuă să publice caricaturi împotriva regimului iranian.

După seria de caricaturi publicate săptămâna trecută care l-au batjocorit pe liderul suprem al Republicii Islamice, Ali Khamenei, stârnind proteste din Teheran, săptămânalul satiric francez publică noi desene care vizează mullahii iranieni.

Foarte dură a fost reacția comandantului Gărzilor Revoluționare, Hossein Salami, care a anunțat: ”Mai devreme sau mai târziu musulmanii se vor răzbuna pe cei responsabili de Charlie Hebdo pentru că au publicat caricaturi care-și bat joc de liderul Ali Khamenei”. Apoi spune amenințător: ”Poți aresta răzbunătorii, dar nu poți învia morții”.

În noul număr care va apărea miercuri în chioșcurile franceze, Khamenei este batjocorit în mod repetat cu referire la execuțiile tragice ale demonstranților spânzurați în Iran.

Coperta, în special, publică un desen animat cu conotații sexuale, intitulat ”Cu siguranță mullahii nu înțeleg nimic despre femei!”, relatează Rai News.

Caricaturile de săptămâna trecută au fost publicate în cadrul unei ediții speciale dedicate protestelor din Iran, număr cu care ziarul a dorit să comemoreze aniversarea atacului al-Qaeda din 7 ianuarie 2015, când un comando armat a intrat în redacție provocând 12 morți.

Reacții din Iran

Joi, ca răspuns la prima serie de 35 de caricaturi publicate de Charlie săptămâna trecută, autoritățile iraniene au anunțat închiderea Institutului Francez de Cercetare din Iran, afiliat Ministerului de Externe de la Paris.

Duminică, însă, câteva zeci de iranieni s-au adunat și în fața ambasadei Franței din Teheran pentru a arde steaguri franceze în semn de disidență față de ziar. 

Desenele lui Charlie au fost, de asemenea, condamnate de Hezbollah, o mișcare puternică pro-iraniană din Liban, în timp ce Franța s-a adunat în apărarea publicației.

”Mullahii nu sunt fericiți. Caricaturile Liderului lor Suprem, publicate săptămâna trecută în ziar, nu par să-i fi făcut să râdă prea mult. Autoironia nu a fost niciodată punctul forte al tiranilor, în special al celor religioși”, scrie redactorul-șef, Riss, în editorialul din această săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel