Amenințarea lui Rogozin, în presa internațională

Presa internațională scrie că România a cerut explicații oficiale Rusiei după ce vicepremierul Dmitri Rogozin a amenințat că va tranzita spațiul aerian al României într-un bombardier de tip TU-160.

"În ceea ce reprezintă un nou semn că referendumul din estul Ucrainei testează nervii pe flancul estic al Europei, România, membru UE și NATO, a cerut Rusiei să explice amenințare lansată de vicepremierul Dmitri Rogozin într-un tweet", scrie publicația Deutsche Welle (varianta în limba engleză).

DW reia o parte a comunicatului transmis de MAE, în care diplomația română subliniază că o amenințare venită din partea unui vicepremier rus privind folosirea unui bombardier strategic este o amenințare foarte serioasă în actualul context regional".

The Guardian  notează că Rogozin, unul dintre oficialii ruși sancționați de UE și SUA ca urmare a anexării Crimeii, a reacționat după ce România nu i-a permis să intre în spațiul său aerian amenințând că data viitoare se va întoarce într-un bombardier TU-160.

Amenințarea lui Rogozin a fost subiectul unui articol din Reuters, care scrie că România a cerut Rusiei să precizeze dacă declarațiile vicepremierului Rogozin reprezintă poziția oficială a Moscovei.

TU-160 este cel mai mare bombardier strategic al Rusiei, pe care Forțele Aeriene ale Moscovei au început să-l folosească în 1987. Rusia deține în prezent 15 astfel de aparate de zbor, dar are planuri de a suplimentara la 30 numărul acestora. TU-160 este un bombardier supersonic care poate lovi ținte strategice cu arme nucleare sau convenționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel