Amendamente grațiere. Grindeanu, discuție cu ministrul Justiției

Sorin Grindeanu a spus, la Ierusalim, că Guvernul nu susţine amendamentele la legea graţierii adoptate de Comisia juridică a Senatului.

Totodată, întrebat dacă a vorbit cu membrii PSD sau cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după adoptarea acestor amendamente, şeful Executivului a răspuns: 'Am vorbit cu ministrul Justiţiei să-l întreb dacă a fost prezent ieri, în şedinţa Comisiei Juridice. A fost prezent un secretar de stat, care a susţinut punctul de vedere al Guvernului', scrie Agerpres.

De asemenea, chestionat dacă o astfel de iniţiativă parlamentară subminează obiectivul Guvernului de ridicare mai rapidă a MCV, Grindeanu a precizat: 'Lucrurile - din ce am văzut astăzi - au fost (...) clarificate, în sensul că (...), pe raportul final, au fost respinse aceste amendamente, ceea ce e un lucru foarte bun. Şi sunt convins că asemenea derapaje vor fi clarificate fie (...) prin votul în plen sau prin votul în cealaltă cameră, astfel încât să n-avem accidente de acest tip', a arătat Grindeanu. Totodată, şeful Guvernului a precizat că fiecare parlamentar are dreptul la iniţiativă.

[citeste si]

'Fiecare parlamentar are dreptul la iniţiativă, fie că vorbim de amendamente, fie că vorbim de proiecte de legi. De asemenea, în acest moment, (...) Ministerul Justiţiei este într-un amplu proces de consultare sau de promovare a unor proiecte sau pachete de legi, în acest domeniu, extrem de importante, fie că vorbim de legile justiţiei, (...) fie că vorbim de cel care se află în dezbaterea publică - acel proiect de punere în acord a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală, fie că vorbim de o largă consultare (...) despre actualizarea Codului penal şi a Codului de procedură penală', a spus Grindeanu, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel