Amendă URIAŞĂ la Mamaia. S-a intrat cu buldozerul pe plajă

Şoferul unui buldoexcavator a fost amendat cu 25.000 de lei la Mamaia, pentru că a intrat cu utilajul pe plajă. 

Şoferul unui utilaj greu de construcţie din categoria buldoexcavator a fost amendat cu 25.000 de lei pentru accesul şi şi executarea unor lucrări neautorizate pe plaja din Mamaia, informează un comunicat de presă transmis joi de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL). Conform sursei citate, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Constanţa, din cadrul ABADL, au identificat joi, pe o plajă din staţiunea Mamaia, un utilaj greu tip buldoexcvator cu care erau efectuate lucrări neautorizate asupra nisipului, cazul nefiind singular.

În urma verificărilor din teren s-a constatat existenţa pe suprafeţe de plajă, atât a autovehiculelor personale, cât şi a unor utliaje, care nu deţin un acord din partea instituţiei noastre, în conformitate cu prevederile legale, inspectorii SGA Constanţa depistând pe plaja staţiunii Mamaia un utilaj care executa lucrări de nivelare a nisipului fără a avea acordul ABADL. Prin lucrările executate şi intrarea cu un utilaj pe plajă, operatorul de plajă a încălcat dispoziţiile OUG 202/2002 şi a fost sancţionat cu amendă în cuantum 25.000 de lei, se arată în comunicatul ABADL, conform Agerpres. 

Amenda, mai mare decât scrie în lege



Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi a utilajelor de întreţinere a plajelor, ce aparţin ABADL. Încălcarea acestor prevederi, de către persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 20.000 de lei, în conformitate cu OUG nr. 19 din 22 februarie 2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă.

Totodată, ABADL informează că, în conformitate cu OUG nr. 202 / 2002, privind gospodărirea integrată a zonei costiere, instalarea de conducte, cabluri, linii aeriene în zona costieră şi zona - tampon, fără actele tehnico-juridice necesare sau cu nerespectarea prevederilor acestora, precum şi efectuarea de săpături pe maluri, faleze şi plaje, fără avizul de gospodărire a apelor, constituie contravenţie în domeniul gospodăririi integrate a zonei costiere şi se sancţionează. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel