Amendă uriașă acordată de CNCD pentru discriminare în portul Constanţa

Portul Constanta
Portul Constanta

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat, în ședința de miercuri, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei o societate comercială din portul Constanța pentru discriminarea angajaților săi care nu sunt membri ai unui anumit sindicat.

"Acordarea de măriri salariale și a unor drepturi (tichete valorice, prime de Crăciun, etc) doar pentru membrii unui sindicat, nu tuturor angajaților reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1, coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În mod similar, desfacerea contractelor de muncă, respectiv schimbarea din funcțiile de conducere a angajaților, pe criteriul apartenenței sindicale, reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat al CNCD, potrivit Agerpres.

"Reclamantul este sindicatul ai cărui membri au fost discriminați. Este o discriminare pe criteriul apartenenței sindicale, care afectează raporturile de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost de aceeași părere în punctul de vedere pe care l-a avut în dosarul cauzei", a afirmat, miercuri, pentru sursa citată, președintele CNCD, Asztalos Csaba.

Societatea reclamată trebuie să publice în mass-media un rezumat al hotărârii CNCD. Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă căii de atac la instanța de contencios-administrativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel