AMENDĂ pentru românii care lucrează în străinătate. Măsura autorităților din țara noastră

Cine va părăsi România pentru mai mult de șase luni va fi obligat să declare la ANAF acest lucru cu 30 de zile înainte de plecare. În caz contrar riscă amendă între 50 și 100 lei.

De la începutul anului trecut, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, oamenii care se mută în străinătate pentru o perioada mai mare de șase luni sunt obligaţi să declare la ANAF schimbarea rezidenței fiscale. Acest lucru trebuie făcut înainte cu o lună de a pleca. 

Lucrurile sunt simplu de făcut, adică se completează un chestionar în care persoana în cauză spune în ce stat va plăti taxe și impozite. Surpriza de-abia acum urmează: măsură a fost completată cu următorul articol: cei care care nu completează acest chestionar riscă amenzi între 50 și 100 de lei, informează Pro TV.

În plus, românii care nu completează acest chestionar pot ajunge şi în situaţia de a li se impozita veniturile, altele decât cele salariale, în ambele ţări. De anul viitor datele referitoare la românii care câştigă în străinătate ar urmă să fie comunicate automat autorităţilor române, mai scrie sursa citată.

[citeste si]

În ultimii 10 ani, românii plecaţi în străinătate au trimis în ţară peste 55 de miliarde de euro, mai mult decât am primit de la Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel