Amendă de 5.000 de euro în cazul unui deputat pentru incitare la ură

Ministerul Public din Olanda a cerut o amendă de 5.000 de euro în cazul deputatului olandez de extrema dreaptă Geert Wilders, acuzat că i-a insultat pe marocani și că a semănat discordie printre cetățeni.

Cerem tribunalului să-l condamne pe Wilders pentru insultarea unui grup, incitare la ură și discriminare, și solicităm o amendă de 5.000 de euro, a declarat reprezentantul Ministerului Public, Wouter Bos, adresându-se celor trei judecători. El nu a cerut suma maximă de 22.250 de euro, spunând că au existat declarații mai dure decât cele făcute de controversatul deputat.

Comentariile politicianului sunt insultătoare față de marocani ca grup de populație și poartă marca unor sentimente puternic negative împotriva lor, a spus Bos.

Procesul, care ar trebui să se încheie până la 25 noiembrie, se referă la declarațiile făcute de Wilders după alegerile municipale din martie 2014 la Haga. El i-a întrebat pe militanții săi dacă vor mai mulți sau mai puțini marocani în orașul lor și în Olanda. În fața unei mulțimi care scanda Mai puțini! Mai puțini! Mai puțini!, Wilders a răspuns cu un surâs: O să ne ocupăm de aceasta.

În declarațiile sale, Wilders a făcut o distincție clară între marocani și ceilalți cetățeni olandezi, a indicat o altă reprezentantă a Ministerului Public, Sabina van der Kallen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel