Amendă CNCD. Times New Roman, sancțiune în valoare de 16.000 lei

Asztalos-Csaba-presedinte-cncd
Asztalos-Csaba-presedinte-cncd

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat site-ul Timesnewroman.ro pentru o injurie publicată într-un articol de tip pamflet, considerat ofensator și discriminator.

Întrunit în ședința de miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât amendarea publicației virtuale căutate de amatorii de știri fictive cu iz umoristic Times New Roman în urma sesizărilor privind un pamflet care conține o referință obscenă la adresa Irinei Alexandra Tănase, partenera de viață a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Articolul încalcă dreptul la demnitate

„Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul de presă al CNCD.

Amendă de 16.000 de lei

Măsura principală a fost cea de aplicare a unor amenzi în cuantum total de 16.000 lei: „S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicaţia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul şef şi 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL şi obligaţia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speţă (pentru o perioadă de 30 de zile) precum şi în două cotidiene naţionale”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel