Ambulatoriul Spitalului Filantropia din Craiova, reabilitat printr-un proiect POR

Clădirea ambulatoriului Spitalului Filantropia din Craiova va fi reabilitată printr-un proiect de 11,134 milioane de lei pentru care conducerea primăriei şi cea a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia au semnat, vineri, contractul de finanţare. 

Directorul ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, a afirmat că valoarea grantului pentru acest proiect este 2,25 milioane euro, ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile în cadrul proiectului. "Prin acest proiect, pe lângă partea care vizează reabilitare clădirii, recompartimentări, se va monta un elevator tip rampă pentru persoane cu dizabilităţi, un lift exterior, se vor realiza finisaje interioare, schimbări instalaţii sanitare, echipamente de climatizare şi dotări medicale, mobilier specific şi echipamente IT", a spus Bogheanu. 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat că proiectul are o valoare de 11,134 milioane lei din care 10,486 milioane lei reprezintă valoarea nerambursabilă şi presupune lucrări de consolidare şi modernizare a clădirii, lucrări pentru măsuri ISU, rampă de gunoi pentru deşeurile specifice şi dotări de ultimă generaţie. "Acest proiect este de o mare însemnătate pentru noi, având în vedere multiplele spaţii de lucru de la Spitalul Filantropia, unde în acest moment activitatea de ambulatoriu se desfăşoară în mod provizoriu într-o clădire care a fost dezafectată în urmă cu doi ani şi dată în folosinţă spitalului. Vrem ca acest proiect să se deruleze rapid, pentru că la acest contract de finanţare avem deja proiectul de execuţie actualizat şi se va trece rapid la procedura de achiziţie a execuţiei", a afirmat Genoiu. 

Acesta a anunţat că la Spitalul Filantropia s-au reluat lucrările la secţia de hematologie, unde fuseseră sistate, iar spitalul a obţinut finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia unui RMN, pentru care se va construi o clădire unde va fi amplasat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel