Ambulanţe noi. Arafat: 500 vor fi livrate până la sfârşitul anului

În cursul acestei săptămâni, IGSU urmează să finalizeze semnarea acordurilor cadru pentru ambulanţele de urgenţă de tip B 4x2 şi 4x4. Licitaţia a fost finalizată, iar primele ambulanţe de tip B pentru Serviciile de Ambulanţă şi SMURD urmează să ajungă în cursul acestui an.

"În curs de finalizare se află şi licitaţia pentru ambulanţele de tip C. Până la sfârşitul acestui an vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanţe de urgenţă, urmând ca livrările să continue şi anul viitor începând cu luna ianuarie. Un total de 1.309 de ambulanţe de tip A, B şi C urmează a fi livrate în cadrul prezentului proiect finanţat prin POR, accesând fonduri Europene nerambursabile (935 ambulanţe de urgenţă tip B din care 600 destinate serviciilor de ambulanţă şi 335 SMURD, 132 ambulanţe de urgenţă tip C din care 81 destinate serviciilor de ambulanţă şi 51 destinate SMURD şi 242 ambulanţe de transport de tip A destinate serviciilor de ambulanţă)", anunţă Raed Arafat.

De subliniat faptul că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov urmează să primească 106 ambulanţe de tip B şi C achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti şi care nu sunt incluse în numărul total de 1.309 ambulanţe menţionat mai sus. Noile ambulanţe vor înlocui parcul învechit al serviciilor de ambulanţă şi SMURD în care majoritatea ambulanţelor au fost achiziţionate în anii 2007/2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel