Ambulanța din Timișoara nu mai face față cazurilor COVID. Fritz, soluție de AVARIE: Se intervine cu mașini din subordinea primăriei

Dominic Fritz are COVID-19
Dominic Fritz are COVID-19

Primarul municipiului Timişoara, a anunţat o soluţie inedită pentru ajutorarea serviciului de ambulanţă în cazul probelor şi pacienţilor COVID-19. 

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că ambulanțele nu mai fac față și că Primăria se pregătește să intervină punând la dispoziție mașini de la societățile subordonate.

„Suntem și într-o situație în care ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă. Încercăm să găsim maşini de la societăţile comerciale din subordinea Primăriei și să le punem la dispoziţia Serviciului de Ambulanță pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu trebuiască să folosim ambulanţe. Pregătim deja microbuze ale Societății de Transport Public pe care să le folosim, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii triaj la Victor Babeş pentru recoltarea probelor. Avem pregătite microbuzele de la Societatea de Transport”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, în cadrul unei conferințe de presă, conform Mediafax. 

"Situaţie care se va înrăutăţi în următoarele zile"

„Suntem într-o situaţie dificilă, care se va înrăutăți în următoarele zile și săptămâni. Este un lucru care trebuie să ne îngrijoreze, Am fost ieri al spitalul Victor Babeș, spitalul e plin. Toate paturile ATI sunt pline 100%, nu mai există locuri libere. În noaptea de duminică spre luni au murit șase oameni, pentru că nu au mai putut fi transferați într-un pat ATI. Mor oameni astăzi în Timișoara pentru că nu mai avem locuri libere în ATI. Singura cale este să încetinim răspândirea virsului. Dacă fiecare dintre noi ar reduce la un sfert toate contactele sociale atunci abia am reuși să intrăm într-o fază descendentă. Până atunci, din păcate, acum am intrat într-o etapă de creștere exponențială, avem tot mai multe cazuri și oameni infectați care ajung la spitale, unde în curând nu o să mai avem paturi. La Babeș am spus că nu mai avem paturi pentru bolnavii cu COVID”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel