Ambulanţă din Cluj, blocată în noroi. Paramedicii au fost chemaţi la un "bolnav în stare gravă", care de fapt voia doar un mijloc de tranport

Facebook ISU Cluj
Facebook ISU Cluj

Paramedicii clujeni au fost ținuți 4 ore pe un drum greu, plin de noroi, de către un bărbat care s-a anunțat bolnav, însă în realitate avea nevoie de un mijloc de transport spre Cluj-Napoca.

Joi, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor, județul Cluj.

Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.

Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au cerut sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța nu a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.

„Probabil că știți povestea <Băiatul care a strigat lupul>. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca. Și vă spuneam adineauri că pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate”, scriu cei de la ISU Cluj.

Exemplul unui caz grav de acum o lună: Ce s-ar fi întâmplat dacă ambulanţa noastră rămânea blocată în mocirlă

Același echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un accident petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informații, nu părea un eveniment grav: „totuși, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la fața locului, colegii și-au dat seama că șoferul implicat în accident este blocat în mașină și inconștient. Fiind salvatori cu experiență, l-au extras de urgență pe bărbat și l-au transportat la spital. Acesta a supraviețuit, iar medicii l-au externat de curând. Și în a doua situație prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă? Așadar, vă rugăm să sunați la 112 doar în cazul unei urgențe reale!”, arată Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel