Ambasadorul SUA, precizări despre un cec de 24.000 de dolari

Rodica Mitu / 14 dec 2018 / 12:07 Salveaza PDF Comentarii
Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat vineri, la Sibiu, în urma donării unui cec în valoare de 24.000 de dolari episcopului Bisericii Evanghelice din România, Reinhardt Guib, că gestul respectiv 'este o modalitate de a respecta cultura României'.

„Deşi vorbim despre o sumă modestă, este vorba despre o modalitate de a respecta cultura României şi de a ajuta la conservarea ei', a declarat ambasadorul Hans Klemm. Banii respectivi au fost donaţi în urma înscrierii Bisericii Evanghelice la o competiţie aparţinând programului special al Departamentului de Stat 'Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural'.

Potrivit acestuia, şi în 2019 organizaţiile din România vor avea ocazia să acceseze fonduri din partea Ambasadei SUA, în domeniul culturii. 'Este vorba despre un fond mondial, global. În fiecare an se organizează o competiţie la care pot participa organizaţii din întreaga Românie şi din întreaga lume. Finanţarea oferită astăzi este o extensie a unei finanţări oferite iniţial în 2016, însă competiţia este în continuare deschisă, iar dacă această organizaţie reuşeşte să se înscrie în competiţie şi să concureze eficient împotriva altor organizaţii din Europa şi din România, ne-am putea reîntâlni aici cu un nou cec. În ultimii 10-15 ani am avut, probabil, circa 10 proiecte de conservare culturală (...) în întreaga Românie şi încurajez toate organizaţiile să caute informaţiile despre această competiţie pe website-ul ambasadei şi să se înscrie', a precizat ambasadorul Hans Klemm.

Episcopul Guib a anunţat că, în urma donaţiei primite de la Ambasada SUA, vor putea începe, anul viitor, lucrările de conservare la biserica fortificată din Daia (judeţul Mureş), unde serviciul religios are loc doar o dată pe lună, notează Agerpres.

 

VEZI ȘI: Iohannis, Teodorovici, Macron, Trump, notați. Borza, previziune: E începutul sfârșitului!

VEZI ȘI: Moțiune de cenzură. Calculele care dărâmă TOT. Borza, declarația momentului

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28