Ambasadorul SUA, din nou despre anticorupție

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm a declarat, vineri, la TVR, că îi încurajează pe cei care fac legile, în România, să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie, în loc să submineze legislaţia existentă, arătând că există instituţii judiciare şi guvernamentale suficient de puternice pentru a preveni in incident de genul ”Marţea Neagră”.

Hans Klemm a afirmat că s-au înregistrat progrese semnificative în lupta României împotriva corupţiei, scrie News.ro.

"Acest lucru este de necontestat. Datorită acestor progrese, România a devenit un model pentru alte ţări din regiune în privinţa luptei împotriva corupţiei", a arătat Klemm, menţionând că alte guverne apelează la România pentru sfaturi, consiliere şi asistenţă tehnică în eforturile de înfiinţare a unor instituţii similare Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în eforturile de creare a unor instituţii judiciare independente pentru a putea aduce mai uşor în faţa justiţiei persoanele acuzate de infracţiuni de corupţie.

Întrebat dacă acest proces este ireversibil, ambasadorul SUA la Bucureşti a dat un răspuns negativ. "Nu, din păcate nu este. Am văzut la graniţa României recent, în ultimii ani, ţări în care s-a înregistrat o involuţie în respectarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei. Această luptă nu se va încheia niciodată. Corupţia este o problemă cu care se confruntă toate ţările", a arătat Klemm, menţionând că este valabil şi în Statele Unite, unde "numeroşi guvernatori, foşti membri ai Congresului SUA, membri ai legislaturilor diferitelor state americane sunt acum la închisoare pentru corupţie".

"Este o luptă care va dura un deceniu, o generaţie şi îi încurajez pe cei care fac legile în România să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie a României, în loc să submineze legislaţia deja existentă", a spus Klemm.

Hans Klemm a dat exemplul "Marţea Neagră", arătând că nu era în România în acea perioadă, dar a aflat despre acest episod, în urmă cu câţiva ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel