Ambasadorul SUA a solicitat arborarea drapelului SUA în bernă, după tragedia din Neamț

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis, duminică, un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor decedați în incendiul din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Diplomatul a solicitat arborarea drapelului SUA în bernă, în semn de doliu pentru victime.

„Ambasadorul Zuckerman, în numele președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, exprimă sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul din Spitalul din Piatra Neamț. Americanii astăzi plâng alături de poporul român. Salutăm curajul personalului spitalului și personalului de primă intervenție, care, fără să se gândească la propria lor siguranță, s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienții și alte persoane aflate încă în spital”, a transmis, duminică, Ambasada SUA la București.

Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Dumnezeu să binecuvânteze toți eroii care au salvat vieți în urma incendiului de la spital, de azi-noapte. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și propria viață pentru a-i salva pe alții, este un model pentru noi toți. Îi dorim tot binele pentru o recuperare rapidă”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman l-a sunat, duminică, pe prim-ministrul Ludovic Orban pentru a-i oferi asistență din partea guvernului SUA, inclusiv ajutor pentru investigarea cauzei incendiului și sprijin pentru prevenirea unor tragedii similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel