Ambasadorul Rusiei la Bucureşti acuză o tendinţă de falsificare a istoriei

Ambasadorul rus, Valery Kuzmin, a fost convocat joi la sediul MAE
Ambasadorul rus, Valery Kuzmin, a fost convocat joi la sediul MAE

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, a lansat mai multe acuze, inclusiv la adresa Parlamentului European, cu privire la tentative de falsificare a istoriei în ceea ce priveşte cel de-al Doilea Război Mondial. 

Prezent la o ceremonie de omagiere a soldaților ruși care au murit pe teritoriul României în cel de-al Doilea Război Mondial, ambasadorul rus în România a acuzat Parlamentul European că dezinformează asupra istoriei despre Al Doilea Război Mondial.

„Din păcate, astăzi vedem mai multe tentative pe arena internaţională, aş spune tentative grăbite de a falsifica istoria Marelui Război. Aceste persoane încearcă să spună că cei care au fost agresori sunt egali cu cei care au luptat pentru eliberarea popoarelor", a declarat Kuzmin la ceremonia organizată la Monumentul Ostaşului Sovietic din Bucureşti.

"Germania a început războiul"

Oficialul rus a afirmat că şi Parlamentul European s-a remarcat prin astfel de declaraţii și a amintit de decizia Tribunalului de la Nurnberg, care precizează că Germania a fost statul care a început războiul.

„Le putem recomanda să citească decizia Tribunalului de la Nürnberg, unde a fost scris că Germania a fost ţara care a început războiul, a atacat Polonia, lucru care a dus la marele conflict global. Acest document este tot mai valoros, pentru că a fost adoptat de persoanele care au fost contemporanii acestor evenimente. Acest document a fost adoptat de aliaţii din Coaliţia antihitleristă - SUA, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică", a mai spus ambasadorul rus, conform Mediafax. 

Valery Kuzmin a adus, joi, un omagiu soldaţilor ruşi care au murit în România în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ceremonia a avut loc la Monumentul Ostaşului Sovietic din Bucureşti, cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei.

La eveniment au fost prezenţi angajaţii Ambasadei şi Biroului Ataşatului Militar, membrii Reprezentanţei Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse în România pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, conducerea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război precum şi reprezentanţii Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel