Ambasadorul român la Londra acuză Daily Mail de manipulare și rasism

Ion Jinga ambasador Marea Britanie.jpeg
Ion Jinga ambasador Marea Britanie.jpeg

Ion Jinga, ambasadorul României la Londra, a publicat un editorial în ziarul Huffington Post, în care transmite că pentru o mare parte din presa britanică românii au devenit un ţap ispăşitor. El scrie că tabloidul britanic Daily Mail manipulează și distorsionează statisticile în ceea ce-i privește pe români, cu intenția de a deforma realitatea.

„În contextul în care ne apropiem de data la care restricţiile pe piaţa forţei de muncă vor dispărea, pentru o bună parte din mass-media britanice, românii sunt ţapul ispăşitor perfect responsabil pentru tot ce nu merge bine în Marea Britanie. Articolul recent din Daily Mail în care se notează că românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii este un alt exemplu nefericit.

Articolul (din Daily Mail - n.r.) conţine distorsiuni scandaloase. Ambasada României la Londra a primit scuze din partea Poliţiei Metropolitane cu privire la modul în care acţiunile de combatere a criminalităţii au fost distorsionate în articol”, scrie ambasadorul român în ediţia engleză a Huffington Post, potrivit adevarul.ro.

Manipulare și distorsionare

„Daily Mail susţine în articolul său că pentru fiecare 1.000 de români din Londra, 183 sunt arestaţi. Pe măsură ce numărul românilor arestaţi este 800, se presupune că numărul total al comunităţii de români se ridică la 4.300. De fapt, există mai mult de 60.000 de persoane”, continuă Ion Jinga.

Diplomatul român arată că, în realitate, pentru 1.000 de români din Londra, 13 sunt arestaţi, ceea ce, inclusiv potrivit cifrelor din Daily Mail - conform cărora 26 de britanici sunt arestaţi dintr-o mie de locuitori - demonstrează că rata arestărilor pentru români este la jumătate.

Rasism

Ambasadorul la Londra a mai făcut referire şi la fotografiile utilizate pentru ilustrare, în care sunt arătaţi romi, deşi titlurile articolelor fac referire doar la români. „Aceasta este mai mult decât manipulare, este rasism”, afirmă Ion Jinga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel