Ambasadorul Marii Britanii, îngrijorat de "recentele evoluţii" de la ONB

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti îşi exprimă, în două mesaje publicate pe contul de Twitter, îngrijorarea faţă de situaţia de la Opera Naţională Bucureşti, în contextul în care"tinere talente britanice au ales să îşi facă o carieră la Bucureşti".

"Preocupat de recentele evoluţii de la Opera Naţională Bucureşti - la doar câteva zile după premiera triumfătoare a Manon-ului lui Kenneth MacMillan", a scris Paul Brummell pe contul de Twitter, scrie news.ro

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti revine cu un al doilea mesaj, tot pe contul de Twitter: "Tinere talente britanice au ales să îşi contruiască o carieră la Opera Naţională Bucureşti. Sper ca incertitudinile să fie rezolvate curând"

În ultimele două săptămâni, Opera Naţională Bucureşti a fost scena unui conflict între directorul interimar proaspăt numit, dirijorul Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg, care a culminat cu proteste, marţi şi miercuri, în faţa Operei.

[citeste si]

Tensiunile au părut a lua sfârşit în 8 aprilie, când ministrul Culturii a numit un alt director interimar, pe dirijorul Vlad Conta, Tiberiu Soare ocupând în continuare funcţia de director adjunct.

Liniştea s-a tulburat iarăsi, luni, când Johan Kobborg a anunţat într-un mesaj publicat pe contul său privat de Facebook, că pleacă de la Opera Naţională Bucureşti şi că nu va lucra niciodată cu "oameni ca Tiberiu Soare". 

Miercuri, mai mulţi solişti şi balerini ai Operei au protestat în faţa instituţiei pentru a susţine noua conducere, pe dirijorii Vlad Conta şi Tiberiu Soare, şi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de salariile cu care sunt plătiţi artiştii străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel