Ambasadorul Marii Britanii: Importantă este credibilitatea pe piețele financiare

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a declarat, joi, că este important pentru România ca politicienii să mențină credibilitatea statului român pe piețele financiare, să respecte Constituția, instituțiile statului și deciziile instanțelor judecătorești, inclusiv ale Curții Constituționale, potrivit Hotnews.

"România opereaza într-o perioadă de incertitudine pe plan european. Este important pentru politicienii români să mențină credibilitatea statului român pe piețele financiare și să asigure respectarea statului de drept", a spus Martin Harris, într-o discuție cu "Ziarul Financiar" despre evoluțiile din Uniunea Europeana și România în contextul deciziilor luate la cel mai recent summit al Uniunii Europene.

Întrebat dacă recentele evoluții politice de la București pot fi caracterizate ca un abuz sau ca o nerespectare a statului de drept, ambasadorul a spus: "Noi nu suntem judecători. Dacă există un conflict între puterile statului trebuie rezolvat în justiție. Instanțele judecătorești trebuie să ia o decizie și ceea ce este important este că aceste decizii trebuie să fie respectate", a spus ambasadorul.

Ambasadorul a mai precizat că ceea ce este important este respectarea legilor în vigoare: "Intrăm într-o perioadă de conflict politic care va supune unui test Constituția României. Ceea ce este important pentru toți actorii politici din România este respectarea Constituției, respectarea instituțiilor statului și a deciziilor instanțelor judecătorești, inclusiv a Curții Constituționale, care stabilește regulile jocului pentru competiția politică. Este important ca statul de drept să fie respectat în România".

Martin Harris a subliniat că după opinia sa doua obiective sunt importante în această perioadă pentru România, pe care a spus că le-a transmis și guvernului Ponta la instalare: respectarea acordului cu FMI și reforma justiției în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel