Ambasadorul Marii Britanii, coroană de flori la statuia lui Eminescu

Luni, 15 ianuarie, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a depus o jerbă de flori la statuia poetului Mihai Eminescu amplasată în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani. 

Diplomatul britanic participă luni la manifestările prilejuite de împlinirea a 168 de ani de la naşterea marelui poet român, pe care îl consideră 'un simbol al culturii române'.

'Sunt foarte fericit să mă aflu aici, pentru Mihai Eminescu bineînţeles, a fost un mare poet pentru lumea întreagă. Este un simbol al culturii române. Sărbătorim Ziua Culturii Naţionale şi cred că este locul potrivit pentru a celebra această zi', a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul Marii Britanii.

Paul Brummell va avea întrevederi cu autorităţile locale, iar luni seară va asista la Gala decernării Premiului Naţional de Poezie 'Mihai Eminescu'.

[citeste si]

Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie 'Mihai Eminescu' va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 17,00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului Botoşani.  

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege, prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale, act normativ ce a întrunit 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel