Ambasadorul Germaniei în China a murit subit

Pexels
Pexels

Jan Hecker, ambasadorul Germaniei în China, a murit subit la 54 de ani. 

Ambasadorul german în China, Jan Hecker, a murit subit la 54 de ani, după doar câteva săptămâni de la numirea în funcție, potrivit unui comunicat postat luni pe site-ul ambasadei germane în China, transmite CNN. Hecker a lucrat în calitate de consilier pe politică externă al cancelarului german Angela Merkel înainte de a-și prelua funcția de ambasador la Beijing pe 24 august.

"Suntem profund întristați și șocați să aflăm despre moartea subită a ambasadorului german în China", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului German de Externe. "Inimile noastre sunt în acest moment alături de familia sa, de prietenii și colegii săi."

Circumstanțele decesului sunt neclare

Circumstanțele din jurul morții diplomatului nu au fost dezvăluite.

Hecker și-a preluat postul în calitate de al 14-lea ambasador german în China la sfârșitul lunii august. Înainte de numire, el a fost director al Departamentului de politică externă, securitate și politică de dezvoltare și a fost consilier pe politică externă al Angelei Merkel în 2017, a declarat ambasada de la Beijing pe contul oficial de Weibo.                

Angela Merkel se declară profund șocată

"Sunt profund șocată de moartea lui Jan Hecker", a declarat Merkel într-un comunicat remis luni. "Deplâng pierderea unui consilier foarte apreciat preț de mai mulți ani, de o umanitate profundă și o expertiză remarcabilă. Mă gândesc la cooperarea noastră cu recunoștință și mă bucur că am fost atât de apropiată cu el de-a lungul anilor. Cea mai profundă simpatie a mea este către soția sa, copii și alte rude în durerea lor."

Când și-a preluat rolul, Hecker a spus că obiectivele sale pentru noua misiune sunt „să contribuie la dezvoltarea pe termen lung și a relațiilor stabile dintre Germania și China prin munca noastră” și să „consolideze în continuare dialogul și parteneriatul”, a mai spus ambasada.                               

Vezi și: Soția fostului ambasador al Greciei în Brazilia, 31 de ani de închisoare, după ce a comandat uciderea soțului său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel