Ambasadorul din Mali, convocat la MAE francez. Soldaţii, acuzați de ''dezmăţ''

Ambasadorul din Mali a fost convocat la MAE francez după ce a acuzat soldaţii francezi de ''dezmăţ'' în ţara sa.

Ambasadorul statului Mali în Franţa a fost convocat joi la MAE francez după ce a afirmat că soldaţii francezi au un comportament de dezmăţ în cartierele fierbinţi ale capitalei Bamako, transmite AFP.

Ce a transmis MAE francez

I-am transmis indignarea noastră în urma afirmaţiilor sale şocante şi fără fundament venite din partea unei ţări aliate în lupta împotriva terorismului, a transmis MAE francez.

Ambasadorul malian în Franţa, Toumani Djimé Diallo, a criticat miercuri în faţa comisiei pentru apărare a Senatului francez problemele pe care le provoacă în ţara sa soldaţii francezi din Legiunea străină, vorbind despre dezmăţul acestora în capitala Bamako.

"Este înfricoşător, intrigant"

Îi veţi găsi uneori în Pigalle-ul din Bamako (aluzie la cartierul roşu din Paris, n.red.), tatuaţi pe tot corpul, oferind o imagine care nu corespunde celei pe care o ştim despre armata (franceză). Este înfricoşător, intrigant, a spus diplomatul statului african, citează Agerpres.

Această acuzaţie este nu doar falsă, ci şi inacceptabilă, a replicat ministrul francez al apărării, Florence Parly. Inacceptabilă şi indecentă în condiţiile în care Franţa s-a angajat cu hotărâre să lupte împotriva grupărilor teroriste care ameninţă populaţiile din Sahel. În fiecare zi, soldaţii francezi îşi riscă viaţa în Mali, a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel