Ambasadorul Dan Mihalache, întrevedere importantă

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a avut marți o întâlnire de lucru cu comisarul pentru drepturile copilului, Anne Longfield Obe.

Întrevederea a avut ca scop discutarea situației minorilor români în risc de a fi separați de familie, precum și a celor separați de familie și pentru a identifica modalități de cooperare în prevenirea acestor situații, informează miercuri un comunicat de presă al Ambasadei României în Marea Britanie, scrie Agerpres.

Mihalache a subliniat necesitatea unei cooperări mai strânse a serviciilor sociale britanice cu ambasada și cu autoritățile române în notificarea timpurie a cazurilor de copii aflați în risc de a fi separați de familie, pentru a putea acorda sprijinul cetățenilor români și de a facilita comunicarea între serviciile sociale dintre cele două state. În al doilea rând, ambasadorul României a susținut necesitatea de a organiza activități comunitare de informare privind legislația aplicabilă în Marea Britanie și care să faciliteze integrarea membrilor comunității românești în societatea britanică.

Comisarul pentru drepturile copilului și-a exprimat deschiderea pentru cooperare prin sprijinirea ambasadei în scopul unei mai bune informări a cetățenilor români privind serviciile pe care le pot accesa în Marea Britanie, precum și interesul de a susține demersurile ambasadei de întărire a cooperării instituționale cu directorii serviciilor sociale britanice și cu reprezentanții asistenților sociali din Marea Britanie în cazurile care vizează copiii cetățenilor români, se mai menționează în comunicatul citat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel