Ambasadorul Belgiei din Coreea de Sud își pierde postul după gestul scandalos al soției

Pixabay
Pixabay

Ambasadorul Belgiei la Seoul și-a pierdut postul după 3 ani, din cauza unui incident creat de soția sa.

Ambasadorul Belgiei în Coreea de Sud și-a pierdut postul de trimis al țării, după ce soția sa a plesnit o vânzătoare din magazinul pe care îl vizitase. Doamna Xiang s-a întâlnit mai târziu cu angajata magazinului pentru a-și cere scuze pentru „faptele sale inacceptabile” a informat ministrul belgian de externe, conform BBC

Același ministru de externe, Sophie Wilmes, a decis să pună capăt carierei de ambasador la Seoul a trimisului Lescouhier, după 3 ani petrecuți în acest post. Cu toate că Lescouhier și-a servit țara cu dedicare, ”situația actuală nu permite ca ambasadorul să își continue activitatea în același mod liniștit”, se arată în comunicatul ministerului de externe belgian. 

Soția ambasadorului, Xiang Xueqiu, a invocat imunitatea diplomatică pentru a evita acuzațiile și condamnarea în Coreea de Sud, însă ministerul de externe i-a retras acest privilegiu pentru a putea fi anchetată de autoritățile de la Seoul. Inițial, doamna Xiang a susținut, prin purtătorii săi de cuvânt, că în urma incidentului se recuperează după un atac vascular cerebral. 

O neînțelegere a dus la o izbucnire violentă

Ambasadorul Belgiei în Seul și-a cerut scuze în luna aprilie pentru comportamentul soției sale, care a lovit angajata unui magazin din capitala Coreei de Sud. Imaginile de pe camerele de supraveghere o surprind pe soția lui Peter Lescouhier, Xiang Xueqiu, în vârstă de 63 de ani, cum plesnește o femeie care lucrează ca vânzătoare. 

Angajata dorea să verifice hainele pe care aceasta le proba, fiind îngrijorată că femeia ar putea fura din magazin. Ambasada Belgiei spune că momentan Xiang este în spital și se recuperează în urma unui atac vascular cerebral. Comunicatul ambasadei adaugă că femeia va coopera cu poliția pentru rezolvarea anchetei imediat ce aceasta va putea. Incidentul a avut loc pe 9 aprilie în zona Yongsan-gu din Seoul.

Aceasta a fost urmată afară de angajata magazinului, care a dorit să verifice hainele pe care le purta aceasta, temându-se că femeia le-ar fi putut fura. Ținuta lui Xiang Xueqiu era cumpărată de la magazinul unde a avut loc incidentul, creând astfel confuzia care a dus la nefericitul incident. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel