Ambasador american, demisie. Trump, principalul vinovat

Ambasadorul american în Estonia, James Melville, a anunţat vineri că demisionează în urma unor declaraţii controversate făcute de preşedintele Donald Trump la adresa aliaţilor SUA din Europa, informează sâmbătă Foreign Policy.

Melville, care este diplomat de carieră şi a ocupat postul de ambasador în Estonia din 2015, urma să se retragă din funcţie în curând, însă a scris într-un mesaj privat pe Facebook că modul în care Donald Trump s-a comportat şi comentariile acestuia i-au grăbit decizia.

Ambasada SUA de la Tallin a anunţat că diplomatul se va retrage la încheierea mandatului său, la sfârşitul lunii iulie.

Cu toate acestea, în mesajul postat pe Facebook, James Melville şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la politica administraţiei Donald Trump.

"Faptul că preşedintele (Trump) spune că UE a fost creată pentru 'a profita de Statele Unite, pentru a ataca finanţele noastre' sau că 'NATO e mai nefastă ca NAFTA' nu este numai fals, dar îmi demonstrează că este timpul să plec', a scris Melville în mesajul său, potrivit Foreign Policy.

Surprindere în SUA

Postarea ambasadorului american pe reţeaua de socializare a surprins mai mulţi oficiali ai Departamentului de Stat care au lucrat cu Melville, descriindu-l pe acesta ca fiind un profesionist desăvârşit care nu a lăsat niciodată politica internă să aibă impact asupra funcţiei sale.

După summitul G7 de la începutul lunii iunie din Canada, preşedintele american şi-a intensificat atacurile asupra aliaţilor săi europeni, pe care urmează să-i întâlnească pe 11 şi 12 iulie la summitul NATO de la Bruxelles. Reuniunea Alianţei Nord-Atlantice are loc cu câteva zile înainte de întrevederea pe care Trump o va avea la Helsinki, pe 16 iulie, cu preşedintele rus Vladimir Putin.

"După ce am servit sub şase preşedinţi şi 11 secretari de stat, nu m-am gândit niciodată că voi ajunge într-o astfel de situaţie", a adăugat Melville pe Facebook.

Potrivit CNN, Susan Thornton, un important oficial din Departamentul de Stat, a luat de asemenea decizia de a demisiona.

Vezi şi: Trump i-a spus lui Macron să părăsească Uniunea Europeană


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel