Ambasada Federației Ruse de la Kiev, luată cu asalt

Circa  300 de persoane au protestat, sâmbătă seara, în faţa Ambasadei Rusiei de la Kiev, reuşind să dea jos steagul rus de pe clădire, să răstoarne maşini şi să spargă mai multe geamuri ale reprezentanţei, relatează agenţia Itar-Tass.

Protestatarii au afirmat că vor trimite acest steag rus militarilor ucraineni care participă la operaţiunea antiteroristă din estul ţării. Ei au arborat pe gardul ambasadei steagul Ucrainei.

Potrivit Itar-Tass, protestatarii au aruncat cu pietre spre ambasadă şi au răsturnat câteva maşini aparţinând reprezentanţei ruse.

Mitingul a început în mod paşnic, cu participarea a peste 80 de persoane, a relatat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Oleg Grişîn.

Ulterior, protestatarii au început să se comporte agresiv, să scandeze lozinci antiruse şi să ceară întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia. Pentru a împiedica luarea cu asalt a ambasadei de către protestatari, clădirea a fost înconjurată de poliţişti ucraineni. Însă la scurt timp după acesta, poliţiştii s-au retras.

Citește și: Președintele Ucrainei, ținta unui tentative de asasinat

Ministerul rus de Externe s-a declarat "indignat" de acţiunile protestatarilor şi a cerut Kievului să ia măsuri, pentru a garanta securitatea deplomaţilor ruşi pe teritoriul Ucrainei, potrivit unui comunicat.

Diplomaţia rusă a apreciat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că "asaltarea Ambasadei Rusiei de la Kiev este un adevărat vandalism. Aşa arată celebrele valori europene".

Departamentul de Stat american, de asemenea, a condamnat aceste incidente, îndemnând autorităţile ucrainene să asigure securitatea reprezentanţei ruse, relatează RIA Novosti.

Citește și: Avion ucrainean cu 49 de pasageri, doborât de separatiști - VIDEO

Protestele au izbucnit după ce insurgenţi din estul Ucrainei au doborât, sâmbătă dimineaţă, un avion de transport militar ucrainean în zona oraşului Lugansk, omorând peste 49 de persoane.

Vladislav Selezniov, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că rebelii proruşi au doborât un avion militar de tip IL-76.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel