Ambasada României la Paris, gafă. Parlamentul cere schimbarea ambasadorului

Parlamentul cere schimbarea de urgență a ambasadorului României la Paris. Solicitarea vine după ce Ambasada a trimis invitații la recepția dată în cinstea președintelui Klaus Iohannis în care invitații erau descriși drept scârboși sau indezirabili. 

Comisia de politică externă a Senatului a cerut Ministerului de Externe să ia măsuri urgente împotriva ambasadorului României în Franţa. În plus, instituţia trebuie să transmită scuze tuturor celor care, în loc de o invitaţie formală la dineul dat în cinstea vizitei lui Klaus Iohannis la Paris, s-au trezit cu injurii. 

"Originea răului este la Ambasadă. Am avut asigurări din partea domnului ministru că și la MAE vor fi luate de asemenea măsurile cele mai drastice", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, potrivit România TV

Ambasada României la Paris, gafă majoră înaintea vizitei lui Klaus Iohannis

Şefa ICR Paris a ataşat la invitaţiile pentru eveniment un document intern în care cei chemaţi sunt caracterizaţi prin apelative revoltătoare şi jignitoare.

Solicitarea parlamentarilor vine chiar în ziua în care preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita la Paris şi urmează să participe, marţi seară, la recepţia de la care a pornit scandalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel