Ambasada României la Paris, gafă majoră înaintea vizitei lui Klaus Iohannis

Ambasada României la Paris a făcut o gafă majoră, chiar înaintea vizitei lui Klaus Iohannis de pe 10 februarie.

Scriitorul Eugen Mihăiescu a făcut publică o scrisoare care scoate la iveală o gafă monumentală făcută de directoarea ICR. Aceasta a redirecţionat din greşeală un fişier din bucătăria internă a ambasadei trimis de secretară alături de invitaţia propriu zisă la un eveniment la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Greșeala a apărut în timpul organizării unei recepţii la Paris cu personalităţi din diaspora. Evenimentul va avea loc pe 10 februarie şi îl va avea ca invitat şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

Directoarea ICR, Yvette Fulicea, a scris mail-ul de invitaţie direct pe cel primit de la secretara ambasadorului şi astfel a redirecţionat şi un fişier "Excel" de uz intern care conţine comentarii deloc respectuoase la adresa invitaţilor. Întreaga situaţie a fost făcută publică de scriitorul Eugen Mihăiescu care a transmis scrisoarea trimisă de unul dintre invitaţi ambasadorului României la Paris în care atrage atenţia asupra gafei incredibile.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, invitat de Augustin Zegrean la CCR

Și scriitorul Radu Portocală a primit fișierul, acesta având o reacție categorică.

"Găsescu o bună parte din bucătăria internă a Ambasadei: cine invită pe cine. Eu, de pildă, sînt invitat de X, adică de nimeni, ci doar aşa, în virtutea inerţiei. În sfîrşit, consider că este o gafă monumentală faptul că în acest fişier o serie de persoane primesc calificativul «indezirabil», iar un domn pe care nu-l cunosc apare definit drept «scîrbos»!", a afirmat și scriitorul Radu Portocală.

"Găsesc în el menţiunea, repetată de mai multe ori, «vrea cu soţia», care dă impresia că a fost scrisă avînd în minte cuvîntul «miloge ». Bănuiesc că asta e pricina modificării care apare în versiunea a doua a invitaţiei: «strict personală, valabilă pentru o singură persoană/2 persoane » Las de-o parte faptul că directoarea Institutului Cultural pune virgule peste tot unde ar fi trebuit să fie puncte - detaliu fără nici un interes într-un context în care limba română este mutilată aproape de toţi cei care o folosesc", s-a plâns scriitorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel