Ambasada României în Italia, avertisment: "Nu apelaţi la aceşti consultanţi!" Puteți deveni victimele unei înșelătorii

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ambasada României în Italia îi avertizează pe cetățeni să nu apeleze la serviciile unor "consultanţi" pentru că este vorba despre o înșelătorie.

Ambasada României în Italia le reaminteşte cetăţenilor despre programările online pentru serviciile consulare şi lansează un avertisment cu privire la firme sau persoane ce se pretind a fi consultanţi sau colaboratori ai oficiilor consulare.

„Vă reamintim că programările pentru serviciile consulare se obțin exclusiv prin intermediul aplicației informatice creată de Ministerul Afacerilor Externe: www.econsulat.ro. În cazul în care întâmpinați probleme în efectuarea programării, vă rugăm să consultați pagina https://www.informatiiconsulare.ro/mae/ro-ro/intrebarifrecvente sau ghidurile publicate pe pagina noastră de internet:   https://roma.mae.ro/node/479.

FOARTE IMPORTANT - Oficiile consulare nu percep taxe pentru programări sau pentru prestarea de servicii consulare, cu excepția celor prevăzute de lege: contravaloarea blanchetei pașaport simplu electronic - 59 euro, pașaport simplu temporar - 20 euro, 3 euro - pentru servicii (ex: procuri) cu incidență notarială.

Vă recomandăm să nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare a Ambasadei sau ai oficiilor consulare din Italia. Oficiile consulare nu colaborează cu astfel de entități.

Riscurile la care vă supuneți

Apelând la un intermediar, vă expuneți inclusiv la riscul sustragerii de date personale și nu veți avea posibilitatea să efectuați modificări asupra cererii dumneavoastră, să vă reprogramați sau să adăugați documente la cerere.

În actualul context al pandemiei, la fel ca în cazul tuturor instituțiilor care activează pe teritoriul Italiei, oficiile consulare ale României au luat măsuri pentru furnizarea de servicii consulare în condiții de siguranță și predictibilitate, aspect care a dus și la o ajustare a numărului de locuri disponibile pentru programări într-un interval de aproximativ 30 de zile. Vă recomandăm să verificați periodic disponibilitatea unor noi locuri și să efectuați programarea la oficiile consulare pe www.econsulat.ro în mod individual.

Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada și oficiile consulare depun eforturi constante pentru îmbunătățirea serviciilor consulare. Una dintre prioritățile MAE este reforma acestor servicii, pentru a eficientiza activitatea consulară și a facilita accesul cetățenilor români la serviciile consulare. În acest context, sunt prevăzute inclusiv modernizarea și eficientizarea serviciilor de call-center și a portalului www.econsulat.ro.

Informații suplimentare referitoare la prestarea serviciilor consulare sunt disponibile aici:

-  https://roma.mae.ro/node/485

-  https://www.econsulat.ro/Home/CumFunctioneazaSistemul

-  http://www.mae.ro/taxonomy/term/451/1”, se arată pagina de facebook a Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel