Ambasada României din Budapesta, luată cu asalt de membrii celor "64 de comitate"

Circa 200 de membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate din Ungaria (HVIM) au organizat un miting in fata Ambasadei Ungariei din Romania si a cerut eliberarea lui Beke Istvan, precizează evz.ro.

Membrii Mişcării de Tineret 64 de Comitate din Ungaria au organizat un miting în faţa ambasadei României la Budapesta, în sprijinul lui Beke Istvan Attila, arestat pentru că voia să confecţioneze un dispozitiv exploziv pe care să-l detoneze de Ziua Naţională a României.

Aproximativ 200 de membri şi susţinători ai HVIM au cerut eliberarea lui Beke, iar Gyorgy Gyula Zagyva, unul dintre liderii mişcării, a declarat că este "clar" că autorităţile române nu au nicio dovadă împotriva lui Beke.

[citeste si]

Zagyva crede că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) care a condus la arestarea lui Beke a fost menită să intimideze maghiarii şi să blocheze iniţiativele în vederea autonomiei maghiare din Transilvania.

Liderul HVIM a subliniat că este responsabilitatea tuturor ungarilor să-l susţină pe Beke, liderul HVIM din Târgu Secuiesc, şi le-a cerut manifestanţilor să distribuie subiectul pe reţelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel