Maia Sandu: Ambasada Republicii Moldova din Israel rămâne la Tel Aviv

Ambasada Republicii Moldova din Israel nu va fi transferată din Tel Aviv la Ierusalim, a declarat vineri premierul moldovean, Maia Sandu, citată de mass-media de peste Prut.

Cu privire la decizia precedentului guvern al premierului Pavel Filip privind mutarea ambasadei la Ierusalim, Maia Sandu a afirmat că nu a găsit niciun fel de document în acest sens în sediul guvernului. 'Există doar un... comunicat de presă', a precizat şefa guvernului moldovean, citată de Radio Chişinău.

De asemenea, noul ministru de externe moldovean, Nicu Popescu, a reiterat vineri într-o conferinţă de presă că Ambasada Republicii Moldova nu va fi mutată din Tel Aviv la Ierusalim. La 11 iunie, pe fondul dualităţii de putere instalate la Chişinău, fostul premier Pavel Filip şi echipa sa guvernamentală au decis transferarea Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim.

Deputaţii Partidului Socialist şi cei ai Blocului ACUM (PAS plus PPDA), care au format o coaliţie majoritară în parlament şi au învestit noul guvern al Maiei Sandu, au declarat că decizia privind transferul ambasadei este o eroare diplomatică, luată pentru a atrage bunăvoinţa SUA.

De asemenea, Liga Arabă a denunţat decizia Republicii Moldova de a-şi muta ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie care este considerată o ameninţare deschisă pentru poporul palestinian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel