Ambasada Marii Britanii la Sofia: Londra nu vrea să limiteze accesul românilor și bulgarilor

pasaport
pasaport

Directorul interimar al ambasadei Marei Britanii la Sofia, Catherine Barber, a afirmat marți, în cadrul unei discuții cu adjunctul ministrului bulgar de Externe, Ivan Naidenov, că guvernul britanic nu intenţionează să limiteze accesul bulgarilor şi românilor în ţară.

Potrivit celor declarate de către Ivan Naidenov, şeful interimar al misiunii britanice a confirmat că ministrul britanic de Interne, Theresa May, nu a menţionat cele două ţări în declaraţiile sale recente privind libertatea de mișcare a cetățenilor europeni, informează Mediafax.

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a afirmat recent pentru Sunday Times că directiva UE privind libertatea de mişcare, ce garantează dreptul celor 500 de milioane de cetăţeni europeni să călătorească liber în cadrul Uniunii, ar trebui revizuită. Oficialul britanic și-a exprimat îngrijorarea că extinderea UE şi ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii ar putea creşte considerabil numărul imigranţilor economici.

În replică, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Jonathan Todd, a afirmat că astfel de subiecte sunt normale pentru discursul politic britanic, dar că nu a fost depusă o cerere oficială pentru revizuire.

Ivan Naidenov a mai declarat: "O poziţie ca cea prezentată de ministrul May nu corespunde voinţei declarate a Guvernului britanic de a relansa creşterea în UE prin consolidarea pieţei comune", ulterior, el adăugând că "În plus, orice menţionare a României şi Bulgariei în acest context ar fi inadmisibilă, deoarece ar fi un semn de inegalitate între statele membre UE".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel