Ambasada Marii Britanii, despre OUG promovată de Liviu Dragnea

Ambasada Marii Britanii la București a răspuns unei întrebări adresate de HotNews.ro în legătură cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență promovată de către vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit căreia aleșii locali au posibilitatea, timp de 45 de zile, să-și schimbe partidul sau să devină independenți fără a-și pierde calitatea dobândită în urma alegerilor.

"Legislatia privind statutul aleșilor locali este o chestiune internă a României. Cu toate acestea, așa cum am spus în numeroase alte ocazii, Guvernul britanic apreciază că modificările legislative intră în competența parlamentului ales democratic. Ordonanțele de urgență trebuie folosite pe cât de rar posibil, așa cum prevede Constituția României".

Guvernul condus de premierul Victor Ponta a adoptat, joi, Ordonanța de Urgență care suspendă mai multe prevederi din Legea aleșilor locali. Deși în proiectul inițial al OUG, termenul pentru ca primarii să poate să schimbe partidul fără sancțiuni era de 10 zile, proiectul votat prevede 45 de zile de la data intrării în vigoare a OUG.

„Cât o să fie termenul? Exact ca în legea lor, 45 de zile. (Primarii) pot să fie independenți, pot să rămână unde sunt sau pot să își respecte alegătorii. Important e că vreau să deblocăm activitatea autorităților locale și, repet, vreau să facem și un pic de dreptate ", a menționat șeful Executivului.

„Nu sunt sclavii, primarii și consilierii nu sunt sclavi pe moșia lui Blaga și Iohannis, pot să fie liberi și pot să-și servească doar alegărorii și nimic altceva", a mai spus Victor Ponta.

Citește și Ambasada SUA, reacție privind OUG Dragnea: Suntem îngrijorați...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel