Ambasada Italiei, somată. Reacție clară în cazul româncelor sclave în Italia

CNMR cere, de urgență, explicații Ambasadei Italiei. 

Cu reprezentativitate largă la nivelul societății, incluzând organizații reprezentative ale mediului universitar și academic, mediului de afaceri, sindicatelor, organizațiior neguvernamentale, organizațiilor profesionale,  administrației publice locale, CNMR vrea o reacție clară cu privire la activitatea instituțiilor italiene în cazurile de sclavie și abuz asupra femeilor românce. 

Mii de românce care lucrează în agricultură în provincia Ragusa din Sicilia ar fi victime a numeroase abuzuri, inclusiv amenințări și agresiuni sexuale.

[citeste si]

Proxyma Association, organizație italiană care apără drepturile imigranților, citată de publicația britanică ”The Observer”, transmite că ”mai mult de jumătate dintre româncele care lucrează în fermele din acea zonă sunt obligate să întrețină relații sexuale cu angajatorii lor, iar aproape toate lucrează în condiții de muncă forțată și de exploatare severă”.

Înțelegem faptul că patronii de ferme din Italia s-au reorientat către forţa de muncă venită din statele mai sărace ale Uniunii Europene, astfel crescând numărul românilor care lucrează în agricultură, dar nu tolerăm nerespectarea drepturilor muncitorilor români și a abuzurilor asupra acestora.

CNMR cere urgent explicații din partea Ambasadorului Italiei la București cu privire la anchetele și activitățile derulate de poliția, parchetul și celelalte instituții italiene locale și centrale, pentru a preveni și combate sclavia modernă și exploatarea sexuală a femeilor românce din Sicilia și nu numai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel