Ambasadă Israel. Ministrul Liberman: Nu ascultați corul de ipocriți

Israel
Israel

 Ministrul apărării israelian, Avigdor Lieberman, a declarat miercuri că armata nu trebuie să ia în seamă criticile la adresa acţiunilor militare ale Israelului, la două zile după ce zeci de palestinieni au fost ucişi de gloanţe israeliene de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza, informează dpa.

"Nu ascultaţi corul de ipocriţi din lume", a notat Lieberman pe contul său de Twitter, după o întâlnire cu soldaţi şi comandanţi israelieni în sudul Israelului. "Nu putem decât să ne imaginăm ce se va întâmpla dacă teroriştii ar rupe una dintre frontierele comunităţii. Este de datoria noastră să-i împiedicăm să ajungă pe teritoriul Israelului şi să ne rănească", a adăugat el. 

Luând cuvântul în faţa reporterilor, Lieberman i-a calificat pe membrii mişcării Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, drept "canibali" şi a dezminţit informaţiile cu privire la un posibil armistiţiu pe termen lung cu Hamas. 

Nimic serios 

"Nu vedem nimic semnificativ, nimic serios", a declarat Liberman atunci când a fost întrebat în legătură cu negocieri informale între Israel şi Hamas. Israelul va lua în considerare un armistiţiu doar dacă Hamas se dezarmează complet, a adăugat ministrul apărării israelian. 

Statul israelian, care a sărbătorit luni inaugurarea noii ambasade americane la Ierusalim şi a 70-a aniversare a creării sale, a avut marţi de înfruntat o serie de tensiuni diplomatice provocate de criza din Fâşia Gaza. 

Premierul Benjamin Netanyahu a justificat din nou, marţi, folosirea forţei prin necesitatea de a apăra graniţele israeliene şi a acuzat mişcarea Hamas, la conducere în Fâşia Gaza şi împotriva căreia Israelul a luptat în trei războaie, că "împinge civilii, femeile, copiii în prima linie ca să existe morţi", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel