Ambasada Franţei, mesaj la moartea lui Mihnea Constantinescu

Bogdan Cotigă / 19 noi 2018 / 14:45 Salveaza PDF Comentarii

Diplomatul Mihnea Constantinescu a fost un prieten al Franţei, iar moartea sa este o mare pierdere pentru diplomaţia română, precizează Ambasada Republicii franceze la Bucureşti. 

'Ambasada Franţei în România a aflat cu mare tristeţe despre moartea domnului Mihnea Constantinescu. (...) Domnul Mihnea Constantinescu a fost un diplomat român recunoscut şi respectat, pe care Franţa l-a decorat cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, în 2013. A fost un prieten al Franţei, ţară a cărei limbă a reuşit să o stăpânească perfect. Aceasta este o mare pierdere pentru diplomaţia română', au scris reprezentanţii Ambasadei pe pagina de Facebook.

Dispariție prematură

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit la 57 de ani, într-un spital din Nisa. Născut în 1961, el a fost cadru didactic al Universităţii Politehnica din Bucureşti, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obţinut şi doctoratul. Ulterior, a intrat în serviciul diplomatic. Mihnea Constantinescu a deţinut în perioada mai multor guvernări funcţiile de director al Cancelariei primului-ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman şi director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu. A fost şi asistent personal al premierului Petre Roman, precum şi director de cabinet al lui Mircea Geoană, când acesta era ministru de Externe. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25