Ambasada Franţei: Primii medici vor sosi în România duminică seara şi luni

Primii medici care vor ajuta doctorii români în tratarea chirurgicală a pacienţilor din clubul Colectiv vor sosi în România duminică seara şi în cursul zilei de luni, informează Ambasada Franţei într-un comunicat remis, duminică, presei.

'Ambasada Franţei este în permanenţă în contact cu autorităţile române împreună cu care lucrează în cooperare deplină. Aşa cum am anunţat vineri, 6 noiembrie, o linie de gardă a solidarităţii va fi asigurată pentru a permite medicilor specialişti voluntari să vină din Franţa pentru a opera la Bucureşti, alături de echipele de medici români, pentru asigurarea tratamentului unui număr cât mai mare de pacienţi.

Primii medici din Franţa vor sosi în seara aceasta şi în cursul zilei de mâine. Încă din această seară, la Ambasada Franţei este prevăzută o primă întrevedere între primul medic care va sosi din Franţa şi autorităţile române', se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, Franţa este gata să preia şi să trateze pacienţi în cadrul structurilor sale specializate, în funcţie de capacităţile sale de primire, însă pentru a fi cât mai eficiente - şi în interesul pacienţilor - aceste posibile transferuri vor fi efectuate în coordonare cu autorităţile franceze, în special cu Ambasada Franţei, care este în legătură cu Centrul de criză şi ajutor al Ministerului francez al Afacerilor Externe şi cu Ministerul Sănătăţii.

'Primirea acestor pacienţi în cadrul structurilor specializate din Franţa va depinde în mod evident de avizele medicale, în special din partea medicilor din Franţa aflaţi la faţa locului, în România', precizează reprezentanţii ambasadei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel