Ambarcațiune misterioasă recuperată în Marea Neagră. Precizările MApN

Sursa foto: FreePik by wirestock
Sursa foto: FreePik by wirestock

Nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a interceptat joi, 4 aprilie, o ambarcațiune suspectă în apele teritoriale românești, la aproximativ 20 de mile marine est de Tuzla.

Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu alte structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a inițiat procedurile de cercetare a ambarcațiunii recuperate.

Misiunea a fost declanșată miercuri, 3 aprilie, după ce nava Artemis a identificat o ambarcațiune răsturnată în zona respectivă.

Investigațiile preliminare indică posibilitatea ca ambarcațiunea recuperată să fie un vehicul marin fără pilot (dronă maritimă).

Deși natura exactă a ambarcațiunii și scopul misiunii sale nu sunt încă clare, autoritățile române continuă cercetările pentru a determina originea și intențiile vehiculului.

 

Comunicatul MAPN

„În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești.

Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii.

Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcațiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, se arată în informarea emisă de Ministerul Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel