AMÂNARE la ÎCCJ în dosarul în care și Ioana Băsescu riscă închisoarea. Elena Udrea, parte în dosarul campaniei pentru Traian Băsescu

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Ioana Băsescu și Elena Udrea rămân în așteptare în dosarul cu privire la finanțarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. 

În 26 mai, vor afla cele două decizia instanței în ceea ce le privește. Astăzi, ÎCCJ a amânat pronunțarea din cauza absenței Elenei Udrea. Fostul ministru se află în Bulgaria, acolo unde a fost prinsă după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Tot astăzi, în ceea ce o privește pe Elena Udrea, s-a decis să rămână în arest preventiv până la o decizie privind extrădarea. De asemenea, ea a cerut și azil politic în Grecia. 

În primă instanță, în acest dosar, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar fiica fostului președinte, Ioana Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare.

”În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA. Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, precizau procurorii, conform Mediafax. 

Băsescu se teme pentru fiica sa

Traian Băsescu, fost președinte al României, despre care s-a stabilit, recent, că a fost colaborator al Securității, declara, după condamnarea Elenei Udrea că se teme și pentru fiica sa, Ioana Băsescu. Întrebat, la Realitatea Plus dacă este în pericol Ioana Băsescu să primească o sentință definitivă, el a răspuns ”Este”. ”Mă aștept la orice. Mă aștept la ce e mai rău, nu mă aștept la nimic bun, pentru orice mediocru din orice sistem. (...) Nu mă aștept ca cei din procesul în care este și fiica mea să aibă îndreptare către lege. Mă aștept să aibă îndreptare către numele Băsescu.", a spus Traian Băsescu. Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel