Amânare alegeri, amănuntul neluat în seamă. Alina Gorghiu: Premieră în istoria României!

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

"Alegerile locale se amână. Este unica măsură firească în contextul crizei coronavirusului", transmite Alina Gorghiu.

"Niciun scrutin nu poate fi organizat în condiții de stare de urgență. Alegerile sunt despre și cu oameni. Care interacționează. Fie pentru strângerea de semnături de susținere, fie pentru campania electorală, fie pentru exercitarea efectivă a votului.

În plus, dacă s-ar fi insistat să se facă alegeri la termen, ele ar fi fost marcate de un absenteism masiv. Am văzut asta la alegerile locale turul I de scrutin din Franța, motiv pentru care turul al doilea nu s-a mai organizat. La fel și la alegerile locale din Bavaria-Germania. Iar absenteismul masiv afectează grav democrația", transmite Alina Gorghiu într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Se ușurează înscrierea în cursa electorală"

"De aceea, decizia Guvernului de a aproba Ordonanță de urgență care creează premisele pentru amânarea alegerilor locale pentru când lucrurile vor intra pe făgașul lor normal este una responsabilă. Însă, ceea ce mă bucură este că se ușurează înscrierea în cursa electorală.

Și mă refer aici la reducerea numărului de semnături de susținere a candidaturilor, la introducerea posibilității competitorilor electorali de a depune aceste semnături la nivel central (BEC) cu efect asupra tuturor circumscripțiilor electorale, la posibilitatea de a candida și fără semnături de susținere, caz în care competitorul trebuie să dovedească existența în contul său de campanie a unor sume de bani, care ar garanta seriozitatea sa.

Iar ceea ce este cu adevărat revoluționar în legislația electorală introdus prin acest act normativ este că, pentru prima dată în istoria României, există posibilitatea de a depune candidaturi și documente de susținere a candidaturilor prin mijloace electronice", apreciază Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel