”Am garantat unitatea Europei, am întărit continentul și am întărit Ucraina”. Zelenski, în Paris, alături de Macron și Scholz

foto Agerpres
foto Agerpres

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns în Franța, de unde a făcut mai multe declarații. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se află în Paris, unde s-a întâlnit cu omologul francez, Emmanuel Macron, dar și cu Olaf Scholz, cancelarul german. În vreme ce președintele francez spune că ”suntem alături de Ucraina până la victorie”, președintele ucrainean și-a afirmat încântarea a fi acolo, ”să ne cântărim unitatea pe continent”. 

Președintele Ucrainei spune că în viața de zi cu zi trebuie să fii recunoscător. ”Aș vrea ca acest lucru să devină o tradiție în viața politică și anume recunoștința și sinceritatea care stau la baza alianțelor. Recunoștința este liantul” spune Volodimir Zelenski. ”Am garantat unitatea Europei, am întărit continentul și am întărit Ucraina” mai afirmă el, dând exemplul lui Emmanuel Macron, care a susținut Ucraina cu vehicule ușoare, dar și pe cel al Germaniei, ”în care Olaf și-a arătat și el leadership-ul oferind armele necesare ca să oprim teroarea exercitată de ruși”. Liderul ucrainean remarcă: ”Chiar dacă sunt doar doi pași, sunt pași istorici pentru care vă mulțumesc, dragi prieteni”

În continuarea, vorbind despre ”săptămânile care urmează”, Volodimir Zelenski a precizat că vorbește despre ”armele necesare pentru pace”. ”Franța și Germania au potențialul de a schimba jocul și cu cât Ucraina obține mai devreme armamentul greu, cu cât mai devreme piloții noștri obțin avioanele moderne, cu atât mai puternică devine coaliția noastră și datorită tancurilor pe care le așteptăm și cu atât mai repede se va termina această agresiune rusească și cu atât mai repede putem reveni în Europa la o pace sigură” a continuat Zelenski, adresându-se celor doi lideri europeni: ”Sper că vom vorbi în detaliu despre toate aceste lucruri”, asigurându-i că Ucraina știe să fie recunoscătoare. 

Olaf Scholz, cancelarul german, consideră că e un semnal puternic prezența lui Volodimir Zelenski. El a precizat că vor trebui să lucreze cu toții în direcția Ucrainei spre Uniunea Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel