”Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei”

Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ

Un urs a agonizat ore în șir pe o șosea rece, cu multă nepăsare în jur, după ce a fost lovit de o mașină. A produs multă durere în sufletele multor oameni. În același timp, omul care a dat cu mașina peste urs nu a făcut-o intenționat și are șase copii, stă pe deal și acum nu mai are nici mașină, pentru că nici pe el, cum nici pe urs, nu l-a ajutat nimeni, doar câțiva oameni inimoși, cu niște bani. 

”Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă. Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

O fetiță de doi ani era în mașină când a fost accidentul. A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că ursul... ursul.

Iar ursul chiar vine noaptea! Locuiesc pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte. Îți dai seama că-i aproape după cum latră câinii.

Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea.

Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni.

Nu te-ajută nimeni în țara asta, se plânge domnu' Ferenț, un urs de om. În timp de vorbim îi sună telefonul – un prieten din Ungaria a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el, măcar atât.

Povestește că mai demult s-a întâlnit cu un om desfigurat de urs, tot pe lângă Praid. Rămăsese fără o mână și cu fața reconstruită cât de cât. L-a întrebat atunci – ce e în sufletul lui? Îmi redă răspunsul cu ochii bulbucați:

– Văd numai ursul.” a scris Vlad Ursulean pe Facebook, unde a postat și o fotografie cu bărbatul și cu mașina sau fosta sa mașină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel