Alunecare masivă de teren. Pericol de inundații. Alexe: A ajuns până la case

Foto: Facebook / Costel Alexe
Foto: Facebook / Costel Alexe

Există pericol de inundații la Azuga după ce, în această seară, a avut loc o alunecare masivă de teren. Zeci de familii au fost evacuate preventiv. 

O alunecare masivă de teren s-a produs vineri seara în localitatea Azuga, judeţul Prahova, şi a obturat albia cursului de apă Azuga, existând riscul blocării albiei şi înregistrării de inundaţii, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe, scrie Agerpres. 

"Echipele Administraţiei Naţionale Apele Române sunt în teren. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Prahova s-a deplasat la faţa locului pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor de intervenţie în regim de urgenţă. Din primele informaţii situaţia se prezintă astfel: Alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a opturat albia pe o lungime de 70-80 metri şi are o înălţime de aproximativ 3 metri", a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Unde este localizată alunecarea de teren

Localizarea alunecării este în zona străzii Umbroasa, la circa 3 km aval de secţiunea Staţia Hidrometrică Azuga, care este situată în dreptul pârtiei Sorica.

"Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuaţi - 125 persoane. Masa alunecării conţine şi material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat", a mai menţionat ministrul.

Potrivit ministrului, SGA Prahova va deplasa în zonă un excavator cu braţ lung şi un buldozer, urmând ca ulterior să creeze un deversor natural prin ebulmentul alunecării, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apei râului Azuga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel