Alternativă la DN 1 şi DN1A, spre Braşov. Demersuri în Prahova pentru drumul Valea Doftanei - Săcele

Discuţii la Consiliul Judeţean Prahova pentru realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele, care va fi o alternativă pentru cei care vor să meargă spre Braşov, ocolind DN1 şi staţiunile aglomerate de pe Valea Prahovei. 

Pentru a preveni potenţialele blocaje care ar putea fi generate de către legislaţia în domeniu, Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Braşov organizează periodic întâlniri cu toţi factorii implicaţi în întocmirea documentaţiei şi eliberarea avizelor obligatorii, astfel încât demararea lucrărilor la DJ102I, de la Valea Doftanei până la Săcele, să se concretizeze în cel mai scurt timp.

La o şedinţă care a avut loc astăzi, găzduită de către CJ Prahova, au participat reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene din Prahova şi Braşov, ai Gărzilor Forestire din cele două judeţe, ai Companiei Naţionale de Investiţii, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, Serviciului pentru Gospodărirea Apelor Prahova, ai Primăriei Valea Doftanei şi ai firmelor de proiectare şi consultanţă.

În cadrul şedinţei tehnice au fost dezbătute etapele premergătoare procedurii de expropriere şi iniţierii şantierului propriu-zis. Ca la fiecare întâlnire de acest gen, discuţiile au vizat, cu proponderenţă, blocajele care ar putea fi generate de lanţul birocratic, fiind identificate şi o serie de soluţii, dar stabilite şi termene clare pentru instituţiile judeţene care au de emis o serie de avize.

DJ 102I vine în continuarea variantei ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, una dintre priorităţile preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi va reprezenta o alternativă pentru traficul aglomerat de pe DN1 (Valea Prahovei) şi DN 1A (Valea Teleajenului). Finanţarea tronsonului care face legătura între cele două judeţe urmează să fie realizată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), transmite Consiliul Judeţean Prahova.

Reabilitarea drumului care face legătura între partea de sud a țării (județul Prahova) și partea centrală (județul Brașov), traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluș (altitudine 1285 m) va duce la:

valorificarea potenţialului turistic al Văii Doftanei, dezvoltarea economică pentru o zonă transregională importantă, prin atragerea investitorilor crearea a noi locuri de muncă reducerea timpului de călătorie și creșterea vitezei medii de deplasare; reducerea poluării; un grad sporit de confort al locuitorilor din zonă etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel